The Optics of Tangible Reading Materials8 comments:

* said...

kranten. mooi flaneur. gelukkig bestaan er geen groene kranten, toch? :)
ik hou van die kleuren in dit foto. heel mooi ouewets gevoel. en de hartstocht van het lezen en dat het verheugen op het lezen ook wordt bepaald door de plek war dit gebeurt. kranten zijn plaatselijke gebeurtenissen, flaneur.

Swann Ffflaneur said...

ja, godzijdank, géén groene kranten!
Voorts is dit vooral een ode aan de look en feel van het paier van de kranten. Want de inhoudelijke kwaliteit van kranten (zelfs van zogenaamde kwaliteitskranten, - een flâneur leest er natuurlijk geen andere) gaat jaar na jaar naar beneden. Is dat in de UK ook zo? Muggen die tot olifanten worden opgeblazen, stemmingmakerij - en zelfs gewoon foute berichtgeving

* said...

ja in het uk is het ook niet lachen met de kranten, ik lees ze maar zelden en ook klopt het soms niet en ze zijn helemaal niet neutraal. je weet maar nooit. maar hebben wij toch vroeger ook op school geleert. je mag niet alles geloven wat er in de krant staat. toch?
vooral er is zo veel kleur erin, niet meer zoals vroeger met alleen de zwarte letteren en dan einde verhaal. het moet alles maar zo bont als mogelijk. ook al is het dan niet groen, maar toch. hoe veel verschil er ook is tussen een kwaliteitsflaneur en een gewone krant, er is eens want je met de nieuwe moderne kranten deelt: ze zien het niet zitten met groen. maar eet je voldoende groente dan?

Swann Ffflaneur said...

tomaten, wortelen, radijzen, rode & gele paprika's, witte & rode kool. (hèhèhèhè)

* said...

:)

ik had radijzen geplant dit jaar, heel erg leuk ze in de eigen tuin te groeien. maar toch, van boven zijn ze groen, dus je ontsnapt niet helemaal.

Swann Ffflaneur said...

grrrrrrr - dat is waar

Anonymous said...

Venetiaans rood in de ene foto, en knisperig krantenpapier.

Swann Ffflaneur said...

ah, bedankt voor de Venetiaanse associatie!