winter light - blue


10 comments:

Anonymous said...

Men ziet zoveel kleuren in dit weer; roze en violetgrijze lucht boven een besneeuwde tuin, vandaag in Leuven een gouden lucht die oneindig subtiel overging in blauw... Dank voor deze foto's.

ffflaneur said...

ja, qua nuances is het winterlicht in onze contreien onovertroffen (maar naar het schijnt zou ook een overmaat aan fijn stof voor extra lichtrefracties zorgen :-))

Anonymous said...

Oh... the silver lining :-)

ffflaneur said...

yep, elk nadeel hep zijn voordeel

* said...

cruijff!
is het vanuit een trein?
van mij moet het niet lente worden.ik vind het winterlicht ok heel bijzonder, februari licht twee uur vordat het echt donker woordt, heel transcendentaal en in een heel heldere manier ontroerend. als of je dichter bij het leven komt in dit soort licht.

ffflaneur said...

yep,A,: cruijff! heb je dat indertijd op de inburgeringscursus geleerd?:-)

Vooral dat tussenlicht is betoverend: 's morgens zo net na zevenen, wazige gele lampen in een grijzig-blauwige mist. Of 's avonds om 6h, een plots & onwaarschijnlijk geluksgevoel, als het opeens nog licht blijkt te zijn.

* said...

nee hoor, maar ik hab over '74 in de inburgeringscursus geleert. in tegenstelling over al die akelige dinge die iedereen zegt over inburgeringscursussen, ze zijn best leuk en ik had het er harstikke naar mijn zin met de anderen allochthonen. reuzegezellig. ik zou het je aanraden als je een keer overwegt om naar nederland te verhuizen :)

je heeft groot gelijk. het tussenlicht is het allerbeste. zinsverwarmend.

ffflaneur said...

zou men ook een inburgeringscursus kunnen volgen zonder te verhuizen? :-)

* said...

misschien even bij de nid aanvragen. misschien ivb met kwaliteitscontrole van de cursus of zo.
hebben jullie in belgie ook inbgurgeringscursussen voor wie van het vlaamse naar het franse gedeelte gaat en terug? sterkte in ieder geval voor het tandgedeelte.

ffflaneur said...

maar A, dat zou pas een doorbraak zijn in het Belgian nation building: iedereen verplicht om een inburgeringscursus te volgen in het landsgedeelte waar men net niet woont!