A Toothache for the Weekend
Up till now I had been spared from serious toothache.
Up till Friday night that is – when a robust toothache declared itself with a vengeance, firmly resolved to stay with me all weekend. And viciously spreading throbbing pain not only in teeth but also in head, jaw and ear.

Awaiting Monday’s visit to the dentist there has been plenty of time to ponder the ineffectiveness of prescription-free painkillers. And neither did reading offer an escape, as pain messes too much with concentration.But Mozart has been soothing, as has been a walk in the woods.
Browsing through old pictures has proven a fine distraction too – especially when engaging in a game of guessing the season purely from the quality of the light.
So that explains the presence here of two unseasonal urban autumn light pictures. One was taken on the yearly car-free Sunday in September, mid to late afternoon. The other one was taken on a train, on a late October or September afternoon.


13 comments:

* said...

jij bent dapper. ik was wel een watje geweest en straaks naar de noodtandaarts gegaan, je weet - en ik zei je dit als deskundige die in een bejaardenhuis werkte - jij kan altijd nog een paar meer van de paracetamolletjes slikken dan als op de verpakking staat. doe maar. hopelijk gaat het zo weer beter met je. denk je dat het de verstandskiezen zijn? dat is niet leuk.

ffflaneur said...

ik ben misschien gewoon dom en was beter naar de nood-tandarts gedaan, want het is indd zo een van die kiezen achteraan - laat de paracetamolletjes maar aanrukken voor nog een nacht ...

* said...

zo morgen straks naar de tandarts. meteen nadat je wakker wordt. kiezen achteraan is altijd klote want al de pijn in de bek en hoofd enzo. maar maak je geen zorg, ze geven je een prikje en dan komt het wel goed. of de tand komt eruit. en jij krijgt een week ziekteverlof en dan kan je lekker herstellen en lezen. vraag naar een sterker pijnmiddel als het niet lukt met de paracetamolletjes. je kan ook ijs in een teedoekje doen en daarmee de tand koelen, dat verdooft en houd een zwelling klein. beterschap.

Anonymous said...

Hopelijk voel je je intussen beter, Flâneur. Sterkte!

ffflaneur said...

bedankt voor deze eerste-steun- &- aanmoediging bij tandpijn!

@A, jij weet griezelig veel van tandpijnen en paracetamolletjes.... allemaal uit eigen ervaring?
De eerste spuit werd alvast in de zenuw geploft (ja - geploft, zo voelde het toch aan) maar voor definitief (hopelijk ...) soelaas is het nog wachten tot volgende week.

* said...

hoe is het nu, ik hoop het komt goed, op lange termijn en dat de zenuw niet volledig ontploft. nooit leuk zulke spuitjes, maar beter met dan zonder.
nou ik weet die dingen van werk in het bejaardenhuis en ook omdat ik mijn verstandskiezen al kwijt ben: de tandarts wilde met haar tandartstang de kies eruit halen, maar die zat nog vast. ze riep nog even een zuster erbij om mijn hoofd vast te houden, dan lukte het wel en de tand ging eruit. maar, in ieder geval verdoving. als je gevoelig voor die geluiden bent, knarsende botten enzo, even ipod meenemen en lekker naar purcell luisteren. en nu heb ik je genoeg gegrieselt.

ffflaneur said...

hè hè bedankt voor de griezelverhalen ... Spuit is ondertussen uitgewerkt & afspraak om zenuw te euh ontzenuwen pas voor volgende dinsdag. dit komt nooit meer goed! :-)

* said...

in ieder geval kan je nog lachen :) ik hoop dat het lukt met de ontzenuwing.
maar ja, het komt nooit meer goed, het probleem is dat men heeft meer dan een tand in de meeste gevallen. dus er is altijd nog kans om in de problemen te komen met de tanden die nu nog gezond zijn... je weet nooit. :)

ffflaneur said...

en zelfs als al de tanden er uit zijn, dan kan nog altijd de kleine teen een zenuwaanval krijgen!

* said...

juist. je weet niet wat beter is, zenuwinzinking, zenuwaanval of zenuwontploffing, enne, is het gelukt en is de zenuw voldoende ontploft? of doet het nog zeer?

ffflaneur said...

nog niks gelukt ...'t is een langgerekte zenuwoorlog aan 't worden. Penicilline werd in de strijd geworpen ...

* said...

jammer. in ieder geval sterkte en hopen dat penicilline wint.

ffflaneur said...

bedankt A.!